Beste leden.                                                                        19-October 2020

Als bestuur zijn wij verantwoordelijk voor het handhaven van de corona maatregelen.
Een systeem om online reserveren mogelijk te maken is voor onze vereniging te kostbaar.
Door gebruik te maken van jullie onderling aangemaakte groepsapps en mailgroepen kunnen we het vrij tennissen mogelijk maken. Wij stellen nu het afhangen van pasjes op het afhangbord tot nader order verplicht. Duidelijk is dan wie er op welke baan speelt , onderling wisselen van baan mag niet. Elk lid is hier zelf voor verantwoordelijk. Wij zullen deze maatregel ook bij het paviljoen zichtbaar maken. De maximale groepsgrootte van 8 personen bij het TCV paviljoen blijft gehandhaafd. De reden hiervoor is dat wij geen online reserveringssysteem hebben en we als vereniging willen voorkomen dat als er 12 personen op de baan staan dit gezien wordt als een activiteit en verenigingsactiviteiten mogen niet.
Wij hopen op jullie begrip.
In de praktijk houd dit het volgende in:
Baan 1,2 en 3 mogen alleen gelijktijdig gebruikt worden bij enkel spelen. In alle andere gevallen maken we gebruik van baan 1 en 3.

Bestuur TC Vlierden

 


EXTRA informatie van ons bestuur                            18-october-2020

Beste leden,

Zoals aangekondigd zijn de maatregelen nog een keer onder de loep genomen door de KNLTB en de sportbond. Alle maatregelen kunnen jullie vinden op de websites van deze bonden.
We mogen als vereniging geen activiteiten plannen. De woendagavond toss valt hieronder.
Als bestuur hebben we besloten dat de activiteiten van de maandagochtend, de woensdag- avond en vrijdagochtend onder vrij tennis kunnen vallen mits we alle richtlijnen volgen.
Concreet houdt dit in dat er maximaal 8 personen op de banen mogen zijn. Zij kunnen  vrij tennissen op  baan een en drie . Omdat wij geen baanreservering hanteren en dit volgens de richtlijnen zou moeten stellen wij voor de onderlinge groeps apps  en of mail te gebruiken om jullie vrije tennispartijtjes te plannen.
Dubbelen kan met  aanpassingen goed op 1.5 meter afstand en daarmee voldoen we aan de richtlijn voor het sporten van volwassenen. Voor dubbelen geldt dus, geen fysiek contact, houd altijd minimaal 1.5 meter afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.
Voor de jeugd tot 18 jaar geldt dat er geen maximale groepsgrootte is . Trainen mag mits er een trainer aanwezig is. (Officiële) wedstrijden in teamverband zoals competities en toernooien zijn niet toegestaan. • Wedstrijden met teams van de eigen club (interne competities, clubkampioenschappen etc.) zijn niet toegestaan
Blijf thuis bij klachten en vermijd drukte dus ook op bij het tennispaviljoen.

We hopen dat deze aanvulling duidelijk is en rekenen op jullie medewerking.
Veel tennisplezier .

Bestuur TC Vlierden.


14-october-2020

Beste leden

Velen van jullie zullen de persconferentie van gisteravond hebben gezien.
Via deze mail  geeft ik jullie het beleid van de KNLTB door zoals ze dit nu aangeven op hun site. Het kan zijn dat er nog aanvullingen komen omdat ze ook nog in overleg gaan met de sportbond. Maar voor nu geldt vanaf vanavond 22.00 uur het volgende :

We hebben besloten de KNLTB Competitie 2020 per direct te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren. Of de Eredivisie Heren door kan gaan, is nog onduidelijk.

  • Reguliere open toernooien en Junioren Tour toernooien kunnen niet doorgaan.
  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen op de eigen vereniging, zowel buiten als binnen in de hal.
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
  • Publiek is niet toegestaan.

Dubbelen

Dubbelen bij tennis en padel kan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

We zullen in overleg met NOC*NSF de richtlijnen voor tennis en padel verder uitwerken en de meestgestelde vragen en antwoorden zo snel mogelijk publiceren.

Mochten er wijzigingen komen dan zullen we  opniew een mail sturen

Lees hier het volledige bericht van de Rijksoverheid. En hier specifiek voor de sport.

Samen tegen corona, stay safe !

Bestuur TC VLierden

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New ma

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail